Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Liceul „A. Puşkin” de la Chişinău şi-a marcat cea de-a 70-a aniversare

20 oct. 2014,, 11:45   Societate
9028 0
Foto: noi.md
Pe 17 octombrie, în incinta Liceului teoretic „A. Puşkin” de la Chişinău, a avut loc o manifestaţie solemnă, dedicată celor mai importante trei zile în istoria instituţiei de învăţămînt: jubileului de 70 de ani din ziua fondării, celei de-a 65-a aniversări din ziua atribuirii numelui lui A. Puşkin, precum împlinirii a 20 de ani de la obţinerea statutului de liceu.

Datorită profesionismului şi talentului pedagogilor astăzi Liceul teoretic „A. Puşkin” se bucură pe bună dreptate de reputaţia unei instituţii de învăţămînt preuniversitar din Cişinău cu renume, a menţionat în cadrul unei felicitări ambasadorul Rusiei în Moldova Farit Muhametşin.

Şeful misiunii diplomatice a trecut în revistă proiectele realizate de Ambasadă cu sprijinul SA „Gazprom” şi SA „Moldovagaz”, în vederea păstrării în Moldova a monumentelor istorice, legate de moştenirea marelui poet, care a trăit în aceste ţinuturi cîţiva ani. În primul rînd, este vorba de reconstrucţia casei-muzeu „A. S. Puşkin” şi a filialei ei din satul Dolna.

Ambasadorul s-a mai referit şi la proiectul pilot lansat cu susținerea SA „Gaprom”, a SA „Moldovagaz” şi a Fondului „Russkii Mir” în vederea dotării – pentru început – a cinci şcoli din republică, inclusiv din Transnistria, cu săli de instruire la distanţă prin accesul la resurse educaţionale şi bibliotecile digitale din Rusia. Diplomatul şi-a exprimat speranţa că proiectul va fi unul de succes şi cu timpul va fi extins şi pentru alte instituţii de învăţămînt din ţară, devenind astfel o componentă de consolidare a cooperării moldo-ruse în sfera umanitară. El a declarat că şi Ambasada, şi Centrul rus de ştiinţă şi cultură vor continua să acorde şcolilor asistenţă în predarea limbii ruse prin intermediul transmiterii acestora a literaturii artistice şi de învăţămînt, precum şi va contribui la pregătirea şi formarea cadrelor didactice.

Cu prilejul jubileului diplomatul a înmînat din numele Ambasadei şi reprezentanţei Cooperării ruse în Moldova liceului „A. Puşkin” de la Chişinău, precum şi celui de la Căuşeni cîte un laptop şi un set de literatură şcolară şi artistică. Liceul „A. Puşkin” de la Căuşeni şi-a marcat recent cea de-a 65-a aniversare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?