X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Summit-ul UE al Europei de Sud-Est, organizat de The Economist, începe luni, la București

20 oct. 2014,, 10:09   Externe
1347 0
Foto: agerpres.ro
Personalități și reprezentanți de top din politică și domeniul economic se vor reuni, timp de două zile, la București, la Summit-ul UE al Europei de Sud-Est intitulat "Pe drumul spre stabilitate și creștere", organizat de The Economist.

Summit-ul debutează luni, cu secțiunea politică, iar deschiderea oficială va fi făcută de către președintele Internaționalei Socialiste și fost prim-ministru al Greciei, George Papandreou, și de către fostul prim-ministru italian, Enrico Letta.

Perspectivele politice, economice și de afaceri pentru această regiune vor fi discutate de către Milorad Dodik, președintele Republicii Srpska, de către prim-ministrul Albaniei, Niko Peleshi, și de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Iulian Groza.

Dineul oficial îl va avea ca și invitat de onoare pe prim-ministrul României, Victor Ponta.

Cea de-a doua zi a summit-ului va fi dedicată domeniului economic și va debuta cu o discuție despre punctele slabe, avantajele și perspectivele pentru întreaga regiune, la care vor participa ministrul Finanțelor, Ioana-Maria Petrescu, și viceministrul Economiei din Croația, Alen Leveric.

Cătălin Crețu, subregional manager Visa Europe pentru România, Croația și Slovenia, va vorbi despre strategia națională privind încurajarea și promovarea plăților cu cardul în sectorul public, în timp ce o perspectivă în domeniul financiar a regiunii va fi dată de către Wolfgang Fengler, analist al Băncii Mondiale, și Themistoklis Fiotakis, senior economist la Goldman Sachs și director executiv în cadrul Global Macro & Markets Group Londra.

Perspectivele bancare pentru Europa de Sud-Est vor fi prezentate de către Bojan Markovic, economist regional pentru Europa de Sud-Est la BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) și de către Traian Halalai, președintele EximBank România.

Importanța de atragere a investițiilor va fi discutată de către președintele Consiliului Investitorilor Străini din România, Mihai Bogza, președintele executiv al Camerei de Comerț Britanico-Română, Raymond Breden, președintele Camerei de Comerț și Industrie Germano-Română, Radu Merica, președintele Camerei de Comerț Americane în România, Valeriu Nistor, și directorul executiv al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski.

Despre oportunitățile de dezvoltare a căilor ferate în Europa de Sud-Est vor vorbi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, precum și Stefanos Agiassoglou, director general la Compania Elenă de Mentenanță a Căilor Ferate, și Alexandru Macarie, director general la CFR SA.

Noi oportunități de piață în Europa de Sud-Est în domeniul IT și de telecomunicații vor fi discutate de către vice-președintele de dezvoltare a afacerilor Microsoft Europa Centrală și de Est, Nikolay Pryanishnikov, și de către Nikolai Beckers, CEO Telekom România Operations.

Harta energetică a Europei și perspectivele pentru regiunea Europei de Sud-Est vor fi discutate într-o sesiune separată, în care ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, va dialoga cu Azamat Zhangulov, vice-președinte KMG International, Gabriel Selinschi, responsabil pentru Explorare și Producție la OMV Petrom, Kostas Karayannakos, șeful Diviziei Proiecte Internaționale și Furnizare Gaze la Compania Națională de Gaze din Grecia (DEPA), și Caius Rapanu, consilier al directorului general al Transgaz.

Totodată, Carmen Georgeta Neagu, președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, va vorbi cu privire la extinderea rețelei în estul Europei, iar Lutz Landwehr, director comercial și financiar TAP (Trans Adriatic Pipeline), și Konstantinos Xifaras, CEO Hellenic Gas Transmission System Operator, vor discuta despre siguranța furnizării de gaze în UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?