Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Răceala obişnuită: 7 căi inedite de a o combate în diferite părţi ale lumii

19 oct. 2014,, 13:30   Externe
4884 0
Foto: allwomens.ru
Atunci cînd se confruntă cu o simplă răceală, majoritatea oamenilor din lumea întreagă încearcă mai întîi remediile tradiţionale, înainte de a apela la medicamente. Unele dintre aceste metode au trecut proba timpului, fiind utilizate de secole pînă în zilele noastre pentru uşurarea simptomelor.

Sute de milioane de persoane se îmbălnăvesc anual de viroze respiratorii, la nivel global. Şi nici nu e de mirare acest lucru, avînd în vedere că există peste 200 de virusuri diferite care produc răceala. Cu toate acestea, potrivit OMS, un procent de 30-50% dintre cazurile de răceala sînt produse de virusuri neidentificate. Înainte de a merge la faramcie pentru medicamentele clasice recomdate în caz de răceală, omenii din întreaga lume apelează mai întîi la remediile tradiţionale pentru a-şi uşura simptomele. Unele dintre aceste metode au şi-au dovedit eficienţa de-a lungul mai multor sute de ani şi sînt utilizate cu încredere şi în zilele noastre. Medical Daily a trecut în revistă cele mai populare remedii naturale contra răcelii din şapte state:

1. India

Secretul indienilor este un vas special, numit neti, folosit de medicina tradiţională ayurvedică. Micul vas, care are o formă asemănătoare cu lampa lui Aladin, este confecţionat, de regulă, din ceramică sau sticlă şi poate fi găsit cu uşurinţă în drogherii. Acesta e utilizat pentru curăţarea cavităţilor nazale, într-un fel mai puţin atrăgător, dar, cu singuranţă, eficient. Pe scurt, se introduce vîrful vasului într-o nară, se înclină uşor capul, astfel încît soluţia (de obicei, una salină) să iasă prin cealaltă nară. Folosirea vasului neti în timpul unei răceli contribuie la reducerea inflamaţiei, la îndepărtarea mucozităţilor şi la eliminarea uscăciunii nazale, prevenind astfel complicaţiile.

2. Spania

În peninsula Iberică, salvatoare este o băutură caldă de usturoi. Aceasta se prepară din căţei de usturoi, miere, suc de lămîie şi apă călduţă. Conform Dr. Oz, proprietăţile acestui „ceai“ ajută la stimularea sistemului imunitar şi poate ajuta la scurtarea duratei unui răceli.

3. China

În China, la mare căutare este un mix de ierburi, printre care şi Ma Huang Tang, cunoscută la noi cu numele de Efedra. Aceasta plantă este un puternic stimulent, care deschide pasajele bronşice, încălzeşte corpul şi stimulează transpiraţia. Este folosită de mai bine de 5.000 ani în diverse scopuri medicale. În Statele Unite însă, planta este declarată ilegală, ca urmare a unor decese suspecte.

4. Rusia

Gogol-Mogol este o băutură fierbinte, originară din Rusia. Este un fel de remediu al bunicii pentru durerea de gît. E creat dintr-un gălbenuş de ou, o linguriţă de miere, o jumătate de ceaşcă de lapte cald şi o lingură de unt. Pentru a-i da mai mulă forţă, unii ruşi adaugă un strop de coniac în acest amestec.

5. Republica Dominicană

În Republica Dominicană persoanele răcite recurg la ajutorul cepii pentru a scăpa de suferinţă. Se toacă mărunt jumătate dintr-o ceapă mare, care se amestecă bine cu o cană de miere. Înainte de a merge la culcare, se iau 2 linguri din sucul obţinut împreună cu zeama de la o jumătate de lămîie. Această mixtură este plină de antioxidanţi şi agenţi antiinflamatori.

6. Iran

Multe persoane recurg la supa persană de pui pentru a se pune pe picioare atunci cînd apar simptomele de răceală. O altă metodă cere folosirea seminţelor de gutui. Persoanele răcite se tratează cu o infuzie preparată dintr-o lingură de seminţe la 250 de mililitri de apă.

7. Africa de Sud

Umcka este o plantă originară din Africa de Sud şi a devenit populară datorită beneficiilor sale în sfera respiratorie. Persoanele care o folosesc cred că ea ajută la reducerea intensităţii şi duratei răcelii. Unele companii chiar au început să îmbutelieze şi să comercializeze extractul diluat al plantei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?