X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

General-maior Walter Piatt: Statele Unite își vor consolida parteneriatul militar cu forțele române

19 oct. 2014,, 14:00   Externe
4213 1
Foto: zn.ua
Statele Unite ale Americii își vor consolida parteneriatul militar cu forțele române și vor organiza exerciții de amploare în luna ianuarie, a declarat generalul-maior Walter Piatt, comandantul adjunct al forțelor americane din Europa, pentru agenția de presă rusă Ria Novosti.

Vom intensifica exercițiile noastre în România foarte curînd', a afirmat joi Walter Piatt. 'Avem programate exerciții de amploare cu forțele române în România și le vom derula și cu alți aliați', a mai spus generalul american, adăugînd ca aceste exerciții sînt programate în luna ianuarie.

Piatt a subliniat că SUA se antrenează cu armata română de o perioadă lungă de timp. 'Cred că sînt foarte puternici și foarte capabili. Vom continua să ne antrenăm cu ei și să fim parteneri cu forțele române', a mai spus el.

Armata americană a preluat oficial la 10 octombrie comanda bazei de la Deveselu, unde va fi instalată o componentă a scutului antirachetă al NATO în Europa.

Baza de la Deveselu, ce va deveni operațională la sfîrșitul anului viitor, va fi prima unitate din Europa unde va fi amplasat sistemul antibalistic Aegis Ashore, care este o versiune terestră a sistemului radar ce echipează navele flotei militare americane începînd din anul 2004.

În cadrul acestei baze își vor desfășura activitatea sute de militari și civili americani. Acolo vor fi amplasate și 24 de interceptoare antirachetă. Încă o componentă terestră a scutului antirachetă ar urma să devină operațională în anul 2018 în Polonia.

Nave americane echipate cu sisteme Aegis patrulează permanent în Marea Mediterană începînd din anul 2011, alte patru distrugătoare urmînd să fie dislocate la baza navală Rota în Spania, iar în Turcia funcționează din anul 2012 un sistem Aegis pentru alertă timpurie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?