Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Moldova va fi creată o agenție pentru protecția mediului

19 oct. 2014,, 13:00   Societate
4750 1
Foto: orencolog.ru
Republica Moldova și Armenia au devenit ultimile țări ale Vecinătății Europene care au semnat scrisori de intenție cu Agenția Europeană de Mediu (EAOC) privind aplicarea Sistemului Comun de Informații de Mediu în UE (SEIS), informează NOI.md. Potrivit unui comunicat emis de proiectul SEIS, Armenia a semnat scrisoarea de intenții în luna iulie, iar Moldova în septembrie.

Decizia de a-și oficializa cooperarea cu EAOC a fost aprobată în cadrul seminarelor naționale din cele două state, în prima jumătate a anului 2014. Astfel, Moldova și Armenia au urmat exemplul Georgiei și Belarusului, care și-au perfectat oficial cooperarea cu EAOC în trimestrul I al anului 2014. În prezent, EAOC și Armenia elaborează proiectul pilot „SEIS – lacul Sevan”, care prevede elaborarea și testarea modelului și mecanismului care ar permite integrarea datelor de mediu din surse diferite. Acest proiect este un pas spre un schimb regulat de date între partenerii de bază la nivel național.

În cazul Moldovei, EAOC și Sistemul Comun de Informații de Mediu în UE va oferi asistență la nivel de experți în elaborarea sistemului informațional integrat național prin întocmirea unor rapoarte regulate bazate pe indicatorii de bază și crearea unei agenții pentru protecția mediului.

Scopul proiectului EAOC – SEIS este de a contribui la protecția mediului ambiant în țările Vecinătății Europene (Est și Sud) prin implementarea principiilor Sistemului Comun de Informații de Mediu în UE (SEIS), prin dezvoltatrea potențialului instituțiilor responsabile de gestionarea și prezentarea datelor de mediu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?