Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

CEC a exclus doi candidaţi din cursa electorală

18 oct. 2014,, 11:05   Politică
6257 0
Foto : tv7.md
Membrii Comisiei Electorale Centrale au exclus din cursă doi candidaţi la funcţia de deputat, care potrivit informaţiei oferite de Ministerul Justiţiei, au antecedente penale nestinse. Este vorba despre un candidat de pe lista Paritdului Comunist Reformator şi altul din partea Partidului Liberal Reformator, informează NOI.md.

Totodată, instituţia a emis un avertisment la adresa Partidului Popular Creştin Democrat, în ceea ce priveşte folosirea resurselor financiare nedeclarate în campanie. Potrivit preşedintelui CEC, Iurie Ciocan, PPCD nu are un fond electoral pînă în prezent, lucru care ridică mai multe semne de întrebare. Funcţionarul a atenţionat că formaţiunea riscă să fie exclusă din cursa electorală.

„Este distribuit un material de agitaţie electorală care nu are nici factură, nu este achitat, nu este clară nici provenienţa lui. Noi vom sesiza organele abilitate, iar în baza verificărilor şi informaţiilor vom reveni la examinarea acestei chestiuni. Sîntem în drept, în cazul în care concurenţii electorali folosesc fonduri nedeclarate, să cerem excluderea acestui concuret”, a menţionat Ciocan.

Preşedintele CEC a anunţat că toţi membrii Guvernului care candidează la alegeri au degrevat din funcţii, aşa cum prevede legea, excepţie făcînd premierul Iurie Leancă, care nu este obligat să-şi suspende activitatea.
În cadrul şedinţei, Comisia a mai acreditat două persoane din partea Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Moldova şi patru persoane din partea Ambasadei Republicii Slovace, în calitate de observatori internaţionali la alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?