Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Noul președinte al delegației Parlamentului European cu Republica Moldova a fost ales Andi Cristea

18 oct. 2014,, 11:30   Politică
4167 0
Foto: rri.ro
Noul președinte al Delegației de cooperare Uniunea Europeană-Republica Moldova din cadrul Parlamentului European a fost ales europarlamentarul român Andi Cristea.

Potrivit agenției „Infotag”, cu referire la un comunicat al europarlamentarului român, acesta a declarat că „va fi un avocat corect al progreselor RM în drumul său european”.

„Sunt convins că alegerile din 30 noiembrie vor reconfirma vocația europeană a oamenilor de peste Prut. Progresul Republicii Moldova către Uniunea Europeană este o prioritate pentru noi. Alegerea mea în această funcție este o mărturie a importanței pe care președintele PSD, Victor Ponta, o acordă acestui proiect istoric - Republica Moldova, parte a proiectului european”, a spus Cristea.

El a menționat că alegerea sa în funcția de Președinte al Delegației Parlamentului European cu Republica Moldova este o onoare, mulțumind colegilor care și-au arătat încrederea în capacitatea sa de a contribui la gestionarea unui proces important - drumul european al Republicii Moldova.

„Președintele Delegației este principala voce a Parlamentului European în relația cu autoritățile Republicii Moldova. Salut eforturile și progresele Republicii Moldova și subliniez că printre prioritățile mele se află întărirea și îmbunătățirea comunicării cu privire la ce înseamnă aderarea la spațiul Uniunii Europene. Trăim vremuri cu presiuni geopolitice și tentații propagandistice la est. Avem obligația să comunicăm cetățenilor Republicii Moldova avantajele și beneficiile apropierii de Uniunea European”, a spus Andi Cristea.

Anterior, această funcţie a fost deţinută de europarlamentarul român Monica Macovei. Actualmente, aceasta candidează în alegerile prezidenţialele din România ce vor avea loc în data de 2 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?