Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

New Ford Kuga: părerea experților, vânzătorilor și proprietarilor (FOTO) ©

17 oct. 2014,, 15:10   Ştiri Auto
8835 0
Foto: noi.md
Vom spune din start, că autorul are propriul punct de vedere privind noul Kuga. Și anume: Ford este automobilul perfect, nu în zadar a fost recunoscut drept brandul cel mai ecologic din lume. Unul din cele două motoare, instalate pe Kuga – EcoBoost pe benzină – al treilea an consecutiv este cel mai bun motor din lume. Iată de ce noul Ford Kuga are toate șansele să devină un best-seller pe piața Moldovei.

Dar opinia autorului în cazul de față este mai puțin importantă, ca cea a oamenilor care au reușit să cunoască modelul îndeaproape. Să facem o analiză a opiniilor despre automobil. Propunem atenției Dvs. încercarea de a contrapune opinia experților auto, pentru care automobilul este doar o succesiune continuă de noi modele, cu opinia celor care au plătit 18-25 mii euro (prețul noului Kuga în Moldova) și din proprie experiență știu, că Ford poate face mașini de teren cu adevărat bune.

Opinia experților

Ford Kuga: testul revistei Kolesa.Ru


«Plusurile» unui Ford Kuga

De curând, crossoverul Ford Kuga este dotat și cu tracțiune față, deci este mai accesibil. Totuși, recomandăm crossoverele cu tracțiune integrală.

Designul kinetic Ford, elaborat de Martin Shmit încă în a. 2004. și astăzi este foarte modern în cazul tuturor automobilelor Ford. Inclusiv, la noul Kuga. Liniile caroseriei și a opticii arată perfect.

Minusuri

Dar această frumusețe este anulată de culoarea murdar-verde a mașinii testate. Linia cromatică a caroseriei New Kuga are o mulțime de nuanțe, sfatul nostru e să-i atrageți atenția cuvenită!

«Plusurile» unui Ford Kuga

Mașina o pornești cu un singur buton – funcție plăcută, adineauri proprie doar automobilelor scumpe. De menționat, că pentru testare ne-a fost oferit un Ford Kuga cu tracțiune integrală, motor de 1.6 litri și ”automat” în 6 trepte. Motorul turbo dezvoltă 180 c.p. Nu întâmplător EcoBoost este cel mai bun motor al anului.

Minusuri

Clar, că la greutatea de 1 682 kg, e greu să aștepți de la mașină un dinamism sportiv, însă pentru a circula în oraș e chiar suficient. Suta de kilometri este ”atinsă” în 10,7 sec., și dacă continuați accelerarea ajungeți și la 192 km/h.

«Plusurile» unui Ford Kuga

Un criteriu important al caracteristicilor tehnice în cazul unui crossover este consumul de combustibil. Ford Kuga de noua generație consumă 7,7 litri la 100 km, ciclu mixt. Rezervorul încape 60 litri, deci o alimentare este suficientă pentru 780 km.

Opinia proprietarilor noului Ford Kuga

Am adunat , la întâmplare, 20 de avize din parte proprietarilor de Ford Kuga, începând cu cele produse în a. 2013, adică modele de generație nouă. Jumătate dintre ei sunt șoferi-dame.

«Plusurile» unui Ford Kuga

1. Securitate, manevrabilitate, izolare acustică, aspect exterior.

2. Portbagaj încăpător (la plierea scaunelor din spate în mașină au încăput 3 biciclete (fără roțile din față), 2 rucsacuri enorme cu un cort și multe alte pachete și lucruri.

3. Amplasare comodă a șoferului cu înălțimea de 190 cm. Anterior era Toyota Corolla - Куга este în afara concurenței.

4. Manevrabilitate excelentă, perfect supusă volanului.

5. Deservire ieftină.

6. Sistem audio de calitate (la nivelul 6 poți asurzi, și nivele 30)

7. Automobil spațios, comod,puternic.

8. Toată iarna am circulat fără probleme, mașina pornea din prima, deși o lăsam afară.

9. O funcție f. comodă - capacitatea mașinii de a efectua parcarea paralelă, bucură și dirijarea vocală a telefonului și sistemului multimedia.

10. Portbagajul se deschide fără intervenția mâinilor – este opțiunea cea mai interesantă și utilă!

Minusuri

1. În decurs de un an am înlocuit două beculețe ale fazei scurte.

2. Dealerii nu au covorașe pentru Ford Kuga, cu boruri înalte.

3. Kuga e mai scumpă ca mașinile coreene, dar face!

4. Până a efectua testul-drive al noului Kuga, nu știam nimic despre acest model. Cred că e o omisiune a dealerului, altfel îl cumpăram încă anul trecut.

5. Neajunsurile supte din deget ni diminuează în nici un fel impresiile despre mașină. O recomand tuturor familiștilor!

Comentariul autorului

5 minusuri, dintre care majoritatea, cum a menționat cineva, sunt supte din deget. Nu e chiar mult pentru 20 de opinii luate la întâmplare.

Opinia vânzătorilor de New Ford Kuga

I-am întrebat despre Kuga și pe reprezentanții salonului chișinăuian Ford, de pe Calea Orheiului, 111\6. Opinia lor, chiar dacă nu e obiectivă sută la sută, e competentă la sigur.

«Plusurile» unui Ford Kuga

• Sistemul inteligent de tracțiune integrală imediat se adaptează reliefului și condițiilor rutiere.

• Sistemul de frânare automată Active City Stop preîntâmpină coliziunea la viteze mici.

• Sistemul Ford SYNC permite, prin dirijare vocală, administrarea telefonului și multimedia.

• Sistemul inovator de deschidere a portbagajului «hands-free». Având mâinile ocupate, treceți cu piciorul pe sub bara de protecție spate, și portbagajul se va deschide sau se va închide de la sine.

• Kuga are un motor pe benzină EcoBoost de1,6 litri și 150 sau 182 c.p., precum și unul diesel de 2.0 l Duratorq TDCi 140 și 163 c.p.

Minusuri

Managerii salonului chișinăuian Ford văd un singur minus – deocamdată, numărul posesorilor unui nou Kuga , în țara noastră, e încă modest. În condițiile rutiere precare, pe străzile orașelor noastre ar trebui să circule mai multe crossovere Ford.

Trei cele mai fierbinți oferte Ford New Kuga:


Ford New Kuga Crossover
1.6 EcoBoost (150 h.p.) MT6 2WD Trend
În proces de producere
Preț: 17 880 €

Ford New Kuga Crossover
1.6 EcoBoost (180 h.p.) AT6
AutomatTrend
Disponibil
Preț: 24 690 €

Ford New Kuga Crossover
2.0 TDCi (140 h.p.) AT6
Power Shift AUTO Trend
Disponibil
Preț: 26 850 €

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?