X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Candu aşa şi nu a recunoscut dispune sau nu dispune Guvernul de bani (VIDEO)

17 oct. 2014,, 15:45   Economie
4663 0
Foto: noi.md
„Sîntem obligaţi să identificăm mijloace pentru compensarea fermierilor afectaţi de introducerea embargoului rus”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ministrul Economiei, Adrian Candu, relatează NOI.md.

Funcţionarul a trecut în revistă rezultatele vizitei sale în SUA şi Germania, a relatat despre aceea că a discutat cu reprezentanţii guvernelor acestor ţări şi oamenii de afaceri, precum şi cu specialiştii de la Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional starea de lucruri în economie, agricultură, în domeniul securităţii energiei, în sfera afacerilor, precum şi a prezentat antreprenorilor din aceste ţări oportunitățile investiţiilor în diverse proiecte, în Moldova.

Referindu-se la problemele ce ţin de ramura agricolă în contextul embargoului rus, ministrul a comunicat că toţi partenerii noștri externi conștientizează complexitatea situaţiei create. Ei au îndemnat autorităţile Moldovei să asigure o abordare sistemică şi să reformateze politica de dezvoltare a ramurii, să diversifice pieţele şi să identifice în mod obligatoriu mijloacele necesare pentru acoperirea pierderilor agricultorilor.

„Trebuie nu numai să compensăm pierderile, ci să asigurăm asistenţa financiară pentru existenţa şi activitatea producătorilor agricoli pînă la începutul noului sezon agricol. Intenţionăm să discutăm în mod serios cu fermierii problemele ce ţin de impozitul unic în agricultură, TVA, creditele ieftine şi alte aspecte, ce contribuie la dezvoltarea cu succes a ramurii”, a comunicat Candu, fără a preciza, totodată, dacă există mijloace suficiente pentru aceasta şi cînd producătorii agricoli vor putea beneficia de compensările făgăduite.

Problema a fost elucidată de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, care a comunicat că astăzi a susţinut o întrevedere cu producătorii de fructe.

„Pot să spun exact că Guvernul va compensa prunele la nivel de 100 la sută. Pentru acoperirea totală a pierderilor de mere nu se ajung circa 50 milioane de lei, sursa cărui, tfu, tfu, să nu fie de deochi, am găsit-o. Ulterior, dacă Guvernul va aproba la şedinţa de luni sugestiile noastre, atunci chiar în ziua următoare producătorii agricoli vor începe să primească compensaţiile”, a promis Bumacov.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?