X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Elvețienii au construit la Soroca o fabrică de confecţionare a huselor pentru automobile

17 oct. 2014,, 15:00   Business
4985 0
Foto: noi.md
Întreprinderea cu capital elveţian „TommyTex” a lansat la Soroca producerea de huse pentru cei mai mari producători europeni de automobile, relatează NOI.md. Potrivit comunicatului serviciului de presă al Guvernului, această întreprindere a fost vizitată de prim-ministrul Iurie Leancă. Grupul de companii al investitorului elveţian nominalizat deţine fabrici în România, Serbia, Tunis, Mexic şi SUA.

Investitorului din Elveţia i s-a sugerat să iasă piaţa Moldovei în primăvara anului curent. În curînd, pentru coaserea huselor pentru autoturisme europene, la Soroca au fost angajate peste 100 de persoane, cu salariu mediu lunar în valoare de circa 4 mii de lei. Investitorul intenţionează să sporească cifra de afaceri şi să angajeze timp de doi ani 1,3 mii de persoane.

Administratorul întreprinderii, italianul Gregorio Isgro a menţionat în cadrul discuţiilor cu prim-ministrul Iurie Leancă că în prezent se investeşte în reconstrucţia clădirilor cu suprafaţa de peste 11 mii metri pătraţi, unde vor fi produse şi stocare mărfurile. Gregorio Isgro a rămas mulţumit de calitatea lucrărilor efectuate de angajaţii moldoveni.

Prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat importanţa atragerii investitorilor în economia naţională, precum şi a creării condiţiilor favorabile pentru atingerea acestui obiectiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?