Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Scindare în Partidul Liberal Reformator

17 oct. 2014,, 12:33   Politică
9785 8
Foto: noi.md
Un grup de membri PLR cer retragerea formațiunii din cursa electorală pentru alegerile parlamentare, în favoarea partidelor pro-europene cu șanse reale. Apelul a fost lansat astăzi de nouă membri ai PLR, în frunte cu copreședintele partidului Ana Guțu, informează NOI.md.

Mesajul a fost adresat liderului formațiunii, Ion Hadârcă, precum și echipelor teritoriale. Potrivit semnatarilor, PLR este cotat cu șanse slabe de a accede în viitorul Parlament, iar în acest context voturile alegătorilor vor fi risipite.

„Noi, membrii activi ai PLR, trebuie să dăm dovadă de rațiune și gîndire politică pe termen lung. Pragul electoral pentru accesul în Parlament fiind de 6%, devine clară posibilitatea pierderii voturilor pro-europene de centru-dreapta și dreapta și scăderea șanselor formării unei majorități pro-europene. Un eventual eșec la alegerile din 30 noiembrie poate fi un fiasco pentru partid și poate duce la dispersarea susținătorilor, echipelor din teritoriu, cît și la o dezamăgire pentru votanții pro-europeni”, se menționează în demersul celor nouă membri ai PLR.

Mai mult, autorii demersului se arată convinși că erorile de strategie și lipsa de viziune a echipei de conducere a PLR nu au putut asigura o forță politică viabilă de dreapta. Pe lîngă Ana Guțu, demersul a mai fost semnat de deputatul Anatol Arhire, viceministrul Mediului Dorin Dușciac, vicepreședintele PLR Gheorghe Șalaru, vicepreședintele Vasile Grama, viceministrul Tineretului și Sportului Sergiu Stanciu, viceministrul Agriculturii Sergiu Ghețiu, viceministrul de externe Tudor Ulianovschi, și președintele organizației de tineret a PLR, Maxim Guțu.

„Ineficiența regretabilă admisă la nivel de strategii și tactici pre-electorale ale PLR este cauza principală a intențiilor insuficiente de vot pentru acest partid. După ce nu am reușit să convingem actuala conducere PLR să continue negocierile în vederea constituirii unui eventual bloc electoral cu forțele politice pro-europene, formulăm acest apel către președintele PLR, Ion Hadârcă”, se mai arată în demers.

Precizăm că anterior Ana Guțu a propus Consiliului național politic al PLR participarea la alegeri pe lista PLDM, idee care a fost respinsă însă de conducerea partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?