X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Decizia lui Dorin Chirtoacă de a amîna participarea la alegeri este un PR ieftin - opinie

16 oct. 2014,, 10:30   Politică
3808 3
Foto: noi.md
Decizia primarului general al Chişinăului, vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, de a amîna participarea la campania electorală este un PR ieftin şi o încercare de a folosi resursa administrativă în scopuri de partid, consideră secretarul fracţiunii Partidului Comuniştilor (PCRM), în Consiliul Municipal Chişinău, candidatul în deputat, Serghei Zavorotico.

Solicitat de corespondentul "Infotag", el a spus că "primăria Chişinău este unica resursă administrativă de care se poate folosi PL, şi de aceea Chirtoacă a recurs la acest pas".

"Contrar faptului că primarul a renunţat să participe la alegeri, el în orice mod va promova PL. Acest fapt îi va permite să rămînă în vizor, demonstrînd grija pentru cetăţeni, deoarece liberalii nu au alte pîrghii de influenţare a electoratului", a menţionat Zavorotico.

Potrivit spuselor sale, "Chirtoacă singur este vinovat de inacţiunea autorităţilor locale".

"În calitate de argument el a indicat faptul că la primărie sînt multe proiecte nefinisate, şi nu are în grija cui le lăsa. Dar din cauza lui Chirtoacă Chişinăul are doar doi viceprimari în loc de patru, şi aceia sînt interimari. Activitatea organului executiv al Chişinăului este blocată. I-am propus să numească adjuncţii, dar a refuzat de fiecare dată. Este evident că candidaturile înaintate de primar nu au fost susţinute nici de reprezentanţii partidului său", a spus consilierul municipal.

Chirtoacă a anunţat luni că îşi sistează activitatea în campania electorală a PL şi îşi retrage candidatura din lista partidului. Edilul capitalei şi-a motivat decizia prin faptul că "la primărie sînt multe proiecte nefinisate, inclusiv de reparare a drumurilor, reforma transportului public, iar finisarea acestora necesită timp". "De aceea am decis să-mi retrag candidatura din lista de partid şi pînă la 1 noiembrie să stopez activitatea în campania electorală a formaţiunii. Însă, activitatea în campanie poate fi restabilită în orice moment", a spus el.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 30 octombrie. Funcţionarii de stat - pretendenţi la mandatele de deputat trebuie pînă la 13 octombrie să renunţe la funcţiile deţinute pe perioada campaniei electorale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?