X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

„Sport Challenge MD” – un răspuns demn la proiectul mondial „Ice Bucket Challenge” (VIDEO)

13 oct. 2014,, 11:00   Societate
5306 0
Foto: noi.md
Recent, în Moldova a demarat proiectul social „Sport Challenge MD”, orientat spre acordarea asistenţei copiilor de la orfelinatul din satul Bulboaca, relatează NOI.md.

Acţiunea „Ice Bucket Challenge” a provocat un val de fapte bune în lume. Totuşi mulţi au uitat care este sensul adevărat al mişcării de binefacere, continuînd călirea fără niciun folos. În Moldova acest fenomen a căpătat altă semnificaţie: organizaţia „Moldova bună” a decis să colecteze mijloace pentru amenajarea unei săli de educaţie fizică adaptivă pentru copiii bolnavi din satul Bulboaca, mai exact pentru o sală de chineziterapie.

„În cadrul acţiunii noastre participanţii trebuie să facă 15 exerciţii fizice precum flotări, aşezări... – toate pot fi efectuate sub orice formă, cu puţina imaginaţie. Apoi ei urmează să înregistreze aceste exerciţii, să le plaseze pe Youtube şi să doneze 100 de lei. Cine nu face exerciţiile fizice, donează 200 de lei”, explică şeful Organizaţiei „Moldova bună”, Stanislav Straveţ.

În cadrul proiectului deja şi-au exprimat disponibilitatea să-i ajute pe copiii cu dezabilități renumiţi interpreți moldoveni, printre care Olia Tira (aceasta i-a surprins pe toţi prin abilitatea de a face aşezări pe o minge mică pentru fitness), sportivi de la K-1, în special luptătorul Maxim Bolotov. Se așteaptă şi răspunsul lui Adrian Ursu, nominalizat de către cîteva persoane.

O asemenea propagandă a sportului în mase a luat proporţii internaţionale: au răspuns oameni din Rusia, Israel, Germania.

Organizatorii preconizează să adune 95 de mii de lei. În pofida faptului că acţiunea a demarat recent, deja au fost colectați circa 7 mii de lei.

„Oamenii nu trebuie să aştepte să fie chemaţi. Îi îndemnăm pe toţi să adere la noi, să execute exerciţiile, să le plaseze pe internet, astfel ca împreună să-i ajutăm pe copiii de la orfelinat”, a menţionat Stanislav Straveţ.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?