X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

România va dona un milion de euro pentru reconstrucția Sălii cu Orgă

10 oct. 2014,, 11:10   Societate
3426 0
Foto : omg.md
Guvernul României va dona un milion de euro pentru lucrările de reabilitare a Sălii cu Orgă din Chișinău. Anunțul urmează a fi făcut public astăzi de premierul român, Victor Ponta, în cadrul vizitei întreprinse în Republica Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit directorului Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu, banii urmează a fi direcționați pentru reparația exteriorului edificiului, iar lucrările vor demara în martie 2015.

„Acum o lună am început discuțiile la solicitarea noastră, iar astăzi vom avea un rezultat frumos. Banii vor fi cheltuiți pentru lucrările de reparație a exteriorului – acoperișul, cupola. E păcat ca o clădire din centrul capitalei să arate atît de jalnic”, a precizat Larisa Zubco.

Conducerea instituției nu a identificat deocamdată sursele de finanțare pentru reconstrucția interiorului clădirii, care vor fi mai costisitoare, spune Larisa Zubcu.

Premierul român Victor Ponta efectuează astăzi o vizită în Republica Moldova. Oficialul va merge la Cahul și Cantemir, iar în partea a doua a zilei va participa în Piaţa Marii Adunări Naţionale la ceremonia de donare a mijloacelor de transport pentru o serie de instituţii şcolare, culturale şi de stat. Totodată, acesta va vizita Sala cu Orgă din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?