Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Carpov: Militarii care au încercat să intre ilegal în țară sînt din Rusia

9 oct. 2014,, 16:05   Politică
4102 1
Foto: tribuna.md
Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a confirmat informația potrivit căreia circa 30 de militari străini ar fi încercat să pătrundă ilegal pe teritoriul Republicii Moldova în ultimele luni. Oficialul a precizat că ar fi vorba de militari din Federația Rusă, care urmau să ajungă la Tiraspol, informează NOI.md.

Demnitarul susține că accesul militarilor ruși pe teritoriul țării ar putea fi asigurat doar cu condiția respectării acordurilor în vigoare semnate de cele două state.

„Cel mai probabil acești militari au legătură cu trupele militare rusești care își desfășoară activitatea acolo, parțial în cadrul trupelor de pacificatori, și parțial în cadrul unităților militare staționate ilegal acolo. Ministerul de externe este într-un dialog cu Federația Rusă pe marginea acestei probleme”, a spus Carpov.

Consilierul șefului statului pe probleme de apărare și securitate națională, Alexei Barbăneagră, a anunțat recent că cei 30 de militari au fost întorși de pe Aeroportul Internațional Chișinău, întrucît nu întrunesc condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Problema a fost discutată în cadrul ședințelor Consiliului Suprem de Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?