X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Usatîi afirmă că Leancă, pe la spatele lui Filat, a purtat negocieri de aderare la PDM

7 oct. 2014,, 14:00   Politică
8268 12
Foto: ru1.md
Antreprenorul şi politicianul Renato Usatîi, care conduce lista de candidaţi a partidului „Patria”, afirmă că prim-ministrul Iurie Leancă, pe la spatele şeful său de partid, liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a purtat negocieri cu PDM privind o posibilă ieşire din PLDM. Informaţia dată a fost publicată pe pagina sa din reţelele de socializare.

Potrivit agenţiei "Infotag", în documente este indicat că "la sfîrşitul lunii august Leancă a desfăşurat o serie de întrevederi neoficiale cu liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, şi ministrul Economiei, Andrian Candu, unde s-a discutat pericolul creării unui bloc unic a partidelor cu orientare prorusă".

"În cadrul acestor întrevederi Candu a relatat că, în cazul aprofundării rupturii politice şi din interiorul partidului dintre Leancă şi Filat, PDM este gata să acorde premierului primul loc în lista electorală a formaţiunii politice", se vorbeşte în documentele citate.

Usatîi menţionează că, "potrivit unor surse din PLDM, din momentul începerii campaniei electorale, confruntarea din interiorul partidului dintre Filat şi Leancă a căpătat forme groteşti".

"Într-un spot electoral al PLDM, Leancă este ilustrat din spate, iar toate meritele coaliţiei de guvernare din domeniul integrării europene sînt atribuite lui Filat. De asemenea, pe 31 august Leancă a fost invitat de Filat la deschiderea monumentului lui Ştefan cel Mare din Criuleni, unde a fost prezentă toată conducerea liberal-democraţilor. Într-o conversaţie cu persoane apropiate, Leancă a relatat că din cauza lui Filat nu a putut fi prezent la Summitul NATO din Wales. La acesta toate ţările-membre ale "Parteneriatului Estic" au fost prezente la nivel de şefi de stat sau de guvern, în timp ce Moldova a fost reprezentată de ministrul Apărării, Valeriu Troenco", se vorbeşte în informaţia prezentată.

Acestea nu sînt primele zvonuri despre relaţiile tensionate dintre Filat şi Leancă. Anterior, în presă a apărut o informaţie că în timpul aprobării listei de candidaţi ai PLDM, Leancă şi-a obligat colegii să aleagă: sau el, sau unii apropiaţi ai lui Filat, pe care premierul nu dorea să-i vadă în listă. Filat a fost nevoit să facă un compromis pentru a-şi păstra primul loc în lista de candidaţi în deputaţi din partea PLDM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?