X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Topul celor mai influente partide ale lunii septembrie

6 oct. 2014,, 14:35   Politică
4010 1
Foto: argumenti.md
Institutul de Analiză și Consultanță Politică „Politicon” a dat publicității noul clasament al celor mai influente partide politice din Moldova. Rezultatele topului pentru luna septembrie îi clasează pe primele patru poziții pe liberal-democrați, democrați, comuniști și liberali, informează NOI.md.

Potrivit autorilor studiului, cele patru formațiuni vor fi protagoniștii alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, iar unele dintre ele vor forma guvernarea.

Pe celelalte locuri, de la 5 pînă la 9, s-au plasat în ordine consecutivă Partidul Socialiștilor, Partidul Liberal Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Național Liberal, Partidul Popular. În premieră, în clasamentul pentru luna septembrie a acces și Partidul Popular Creștin Democrat, care s-a clasat pe locul 10. „Ocupanții ultimelor trei locuri din Top 10 sînt partidele care, cu tot activismul lor, au doar șanse teoretice de a accede în viitorul parlament”, susțin experții.

În opinia experților, chiar dacă nu a acces în Top 10, formațiunea pe listele căreia va candida Renato Usatîi are șanse de a accede în parlament. În același timp, spun experții, alte formațiuni care nu fac parte din top vor fi doar figuranți la alegerile parlamentare.

Precizăm că liderii clasamentului întocmit în august au rămas neschimbați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?