Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Diplomații promit să dubleze eforturile privind atragerea investițiilor străine

6 oct. 2014,, 15:15   Economie
2750 0
Foto: miepo.md
Consulii onorifici ai Republicii Moldova apreciază înalt eforturile Guvernului Moldovei, vor intensifica eforturile lor de a promova țara pe arena internațională, precum și își vor dubla eforturile pentru atragerea investițiilor străine directe. Declarația a fost făcută în cadrul reuniunii la care a participat vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și are drept scop consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice și consulii onorifici ai Republicii Moldova.

Andrian Candu a făcut o prezentare generală asupra situației economice din Republica Moldova, axîndu-se îndeosebi pe oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră investitorilor străini.

Potrivit oficialului, Ministerul Economiei acordă o importanță majoră domeniului investițiilor, de aceea promovează reforme și măsuri care să înlesnească activitatea agenților economici străini și să creeze un cadru legal atractiv pentru investitori. „Obiectivul nostru este de a atrage investiții, tehnologii, inovații, pentru a crea noi locuri de muncă și a dezvolta economia națională”, a spus Candu.

Vicepremierul a descris facilitățile de care pot beneficia potențialii investitori: acordurile cu aproape 40 de țări de a evita dubla taxare, căile de comunicații – Portul Giurgiulești și Aeroportul Chișinău, cele șase zone economice libere, legislația muncii atractivă pentru investitori, scutirea de TVA pentru utilajele de producere proprii.

Andrian Candu și consulii onorifici au discutat despre climatul investițional din Moldova și despre reformele și modificările legislative ce trebuie realizate pentru a spori atractivitatea Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?