Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Japonia a acordat Moldovei un grant în valoare de circa 100 de milioane de dolari

6 oct. 2014,, 11:45   Economie
2940 0
Foto: noi.md
Pînă la data de 1 iulie 2014 Japonia i-a acordat Moldovei asistență financiară nerambursabilă în valoare de 92,8 milioane de dolari, precum şi credite în valoare de 108,2 milioane de dolari. Acest fapt a fost comunicat în cadrul unei întrevederi a preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, cu ambasadorul Japoniei în Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Toichi Sakata, susţinută cu prilejul încheierii misiunii diplomatice a acestuia în ţara noastră, relatează NOI.md.

Igor Corman i-a adus Japoniei mulţumiri pentru asistenţa tehnică şi financiară, acordată Moldovei la realizarea proiectelor şi programelor în diverse domenii, meţionînd că în prezent, în ţara noastră, cu sprijinul financiar al Japoniei sînt realizate proiecte de dezvoltare în agricultură, în domeniul ocrotirii sănătăţii, educaţiei, culturii, întreprinderilor mici şi mijlocii.

Spicherul a dat o apreciere înaltă participării şi eforturilor depuse de Toichi Sakata în vederea consolidării relaţiilor moldo-nipone, dorindu-i succese în activitatea lui ulterioară.

La rîndul său, Toichi Sakata a declarat că autoritățile Japoniei vor continua să finanțeze proiectele de modernizare a Moldovei și vor extinde sfera de aplicare a acestora. Ambasadorul a menționat că cooperarea fructuoasă dintre Japonia și Moldova va continua, specificînd necesitatea extinderii relațiilor moldo-japoneze de prietenie, inclusiv prin diversificarea proiectelor prevăzute a fi realizate din contul intensificării relațiilor economice comerciale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?