X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Regulatorul se va ocupa de prețurile pe piața produselor petroliere

4 oct. 2014,, 08:30   Economie
3428 1
Foto: gagauzinfo.md
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va dedica în totalitate săptămîna viitoare pieței produselor petroliere. Informația a fost comunicată de directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, care a subliniat că instituția planifică să finalizeze discuțiile cu privire la noua Metodologie de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și să efectueze control asupra modului în care petroliștii stabilesc prețurile pe piață, informează NOI.md.

Comentînd critica premierului Iurie Leancă referitoare la tergiversarea aprobării noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, Sergiu Ciobanu a menționat că documentul nu a fost aprobat pînă în prezent din cauza că unele instituții de stat încă nu și-au prezentat avizul respectiv.

Sergiu Ciobanu a subliniat că ANRE este instituția cea mai interesată în stabilirea unor prețuri corecte la produsele petroliere și Agenția a ridicat problema prețurilor la carburanți de mai multe ori. ANRE a inițiat anterior discuții privind proiectul noii Metodologii de formare și aplicare a prețurolor la produsele petroliere, considerînd că actuala metodologie este învechită.

Directorul ANRE a subliniat că noua metodologie ar putea duce la micșorarea prețurilor la produsele petroliere, însă pentru instituție este importantă nu doar aprobarea documentului, dar și elaborarea unei noi abordări față de piața petrolieră, pentru ca aceasta să fie previzibilă. În acest sens, anterior au fost inițiate discuții cu operatorii de pe piața produselor petroliere, care urmează să fie încheiate săptămîna viitoare. Toto atunci va fi stabilită data ședinței cînd Consiliul de administrație al ANRE va examina și aproba noua metodologie.

„Dorim să asigurăm o transparență totală în procesul de elaborare și aprobare a noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Definitivăm proiectul acestui document împreună cu importatorii de carburanți. Nu doresc să se ajungă în situația cînd documentul elaborat va fi deja pe masă, iar noi ne vom confrunta cu o lipsă de produse petroliere pe piață”, a menționat Sergiu Ciobanu. Potrivit funcționarului, în cadrul înrevederii precedente cu petroliștii aceștea nu au adus argumente suficiente în favoarea majorării prețurilor la carburanți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?