X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Primii candidați electorali s-au înregistrat la CEC. Ce așteptări au partidele (VIDEO)

3 oct. 2014,, 12:00   Politică
3885 1
Foto: noi.md
Reprezentanții a nouă partide politice au depus pînă la această oră dosarele de înregistrare în cursa electorală pentru alegerile din 30 noiembrie. Printre primele formațiuni care s-au prezentat la sediul CEC pînă la ora 10.00 s-au numărat comuniștii, socialiști, democrații și comuniștii reformatori, informează NOI.md.

Astfel, dosarele au fost depuse în ordine consecutivă de Partidul Comuniștilor, Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Național Liberal, Partidul Comunist Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Liberal Democrat, Partidul Popular și Partidul Liberal.

Atît reprezentanții partidelor aflate la guvernare, cît și cei ai opoziției și-au exprimat convingerea că vor obține victorie la acest scrutin. Șefului staffului electoral al PCRM, Artur Reșetnicov, a venit cu o solicitare către guvernanți privind asigurarea unor alegeri corecte și transparente. „Oamenii așteaptă ca comuniștii să revină la guvernare”, a spus Reșetnicov.

De cealaltă parte, liberal-democrații au declarat că mizează pe obținerea a cel puțin 35 de mandate în parlament. „Vom oferi o platformă pentru partidele democratice pentru crearea unei coaliții postelectorale”, a precizat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM Valeriu Streleț.

Pe un rezultat bun la alegeri mizează și socialiștii, al căror lider a ținut să precizeze că echipa sa este una puternică și capabilă să scoată țara din criză. „Avem oameni profesioniști și vrem să scoatem țara din criză”, a spus Igor Dodon.

Cu o echipă profesionistă s-a lăudat și democratul Sergiu Sîrbu, care a menționat că lista electorală a PD a fost întocmită în urma procesării a celor aproximativ 98 de mii de buletine de vot. „Am depus actele cu marea speranță că clasa politica va fi reformată”, a menționat Sîrbu.

Dintre partidele extraparlamentare care au depus astăzi documentele se numără Partidul Național Liberal, condus de Vitalia Pavlicenco, Partidul Comunist Reformator, al cărui lider este Ruslan Popa, Mișcarea Antimafie, condus de Sergiu Mocanu, și Partidul Popular, condus de Alexandru Oleinic.

Menționăm că astăzi a fost dat startul înregistrării concurenților electorali pentru alegerile din 30 noiembrie. Actele vor putea fi depuse pînă pe 29 octombrie curent.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?