X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Încă un funcționar va fi judecat pentru tăinuirea averii

2 oct. 2014,, 13:20   Societate
3542 1
Foto: amurpress.ru
Primarul satului Cimişeni, raionul Criuleni, va compărea în instanța de judecată pentru că și-a tăinuit proprietățile și veniturile obținute în 2012. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei dosarul penal pe numele acestuia, informează NOI.md.

Dosarul a fost intentat în urma unei sesizări depuse de Comisia Naţionala de Integritate privind neconcordanţele şi omisiunile din declaraţiile de averi şi venituri. Potrivit CNI, în declarația de avere depusă pentru anul 2012, primarul nu a indicat că deține 1782 bunuri imobile (terenuri şi clădiri), 10 unităţi de transport, șase conturi bancare, venitul obţinut împreună cu soţia sa în sumă totală de peste 64 de mii de lei, venitul obţinut sub formă de transfer în sumă de 79.970 euro.

Cauza penală a fost expediată spre examinare în Judecătoria Criuleni, iar dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate, edilul riscă o amendă în mărime de pînă la 12 mii de lei sau un an de închisoare.

Precizăm că acesta este al doilea dosar intentat de procurori pentru fals în declarația de avere. În primul dosar de acest tip este vizat șeful Direcţiei generale analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor din cadrul MAI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?