X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A fost aprobat orarul examenelor de absolvire din sesiunea 2015

2 oct. 2014,, 12:45   Societate
9433 0
Foto: shkolazhizni.ru
Ministerul Educației a aprobat orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2015, relatează NOI.md. Potrivit acestui grafic, evaluările finale în învăţămîntul primar se vor desfăşura în perioada 12-21 mai 2015, examenele de absolvire a ciclului gimnazial – în perioada 4-15 iunie, iar examenul de bacalaureat va avea loc între 2 şi 19 iunie 2015.

În cadrul examenului de bacalaureat, elevii vor susține în mod obligatoriu probe de examen la limba de instruire, limba străină, iar în şcolile alolingve – la limba şi literatura română, dar şi un examen de profil – matematica pentru cei de la profil real; istoria românilor și universală pentru profilul umanist și proba de profil pentru candidaţii de la profilul arte, sport, tehnologic. În afară de disciplinele obligatorii, candidații la BAC vor susține și o probă de examen la o disciplină şcolară, propusă spre alegere dintr-o listă mai largă: geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică.

Absolvenţii clasei a IX-a vor susţine în acest an examene la matematică, limba de instruire şi istoria românilor și universală. Elevii din școlile cu altă limbă de predare decît cea română vor susține și un examen la limba și literatura română. Toate probele de evaluare vor fi organizate în scris.

Elevii din ciclul primar vor susţine evaluări la limba maternă şi cea de instruire, dar şi la matematică. În acelaşi timp, instituţiile alolingve vor organiza pe 21 mai 2015 o probă orală obligatorie la limba română de evaluare a competenţelor elementare de vorbire, în baza materialelor elaborate de către Agenţia de Asigurare a Calității.

Orarul sesiunii de examene 2015 poate fi accesat pe pagina web a Agenției de Asigurare a Calității www.aee.edu.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?