Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

UNICEF în Moldova: În jocuri toţi copiii sînt egali

2 oct. 2014,, 12:15   Societate
3361 0
Foto: rg.ru
La Chişinău a demarat Campania naţională „25 de ani cu dreptul. Cu dreptul copilului”, organizată de UNICEF în Moldova, relatează NOI.md.

La 1 octombrie UNICEF a organizat un meci amical de fotbal, la care au participat 30 de copii cu vîrste cuprinse între 12-14 ani. Jucătorii au fost susţinuţi de circa 300 de copii, majoritatea cărora sînt din familii vulnerabile sau de la internate.

„Am ales să dăm startul campaniei printr-un eveniment de fotbal, deoarece în fotbal toți copiii sînt egali. Convenția cu privire la Drepturile Copilului prevede că toți copiii, indiferent de statut social, dezabilitate, etnie sau mediu de trai au drepturi egale. Noi, maturii, purtăm responsabilitate în fața copiilor pentru a le asigura o copilărie fericită și a le oferi șansa unui viitor sănătos”, a explicat preşedintele UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, la deschiderea evenimentului.

Cu ocazia celor 25 de ani de la adoptarea Convenției, în Moldova, timp de două luni va fi organizat un şir de manifestaţii cu participarea copiilor şi a persoanelor publice. Campania este realizată în vederea reflectării principalelor progrese obţinute de copii în ultimii 20 de ani, precum şi a problemelor cu care ei se confruntă.

Campania se va încheia la 20 noiembrie, de ziua adoptării Convenţiei Internaţionale pentru Drepturile Copilului. Reamintim că în Republica Moldova Convenţia a intrat în vigoare la 25 februarie 1993.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?