X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Barroso îl avertizează pe Vladimir Putin cu privire la noile restricții comerciale ruse impuse Kievului

2 oct. 2014,, 02:30   Externe
7356 12
Foto: polblog.ru
Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, l-a avertizat miercuri pe președintele rus Vladimir Putin cu privire la pericolul impunerii de noi bariere comerciale Ucrainei, relatează AFP.

''Aplicarea decretului'' adoptat recent de guvernul rus și care propune ''noi bariere comerciale între Rusia și Ucraina ar fi contrară'' acordului potrivit căruia Uniunea Europeană a acceptat punerea în practică a acordului său de liber schimb cu Ucraina, a subliniat Barroso, într-un mesaj adresat șefului statului rus.

Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a declarat vineri că Ucraina și Rusia au ajuns la un acord prealabil pentru restabilirea livrărilor de gaze naturale rusești spre Ucraina.

Potrivit termenilor acestui acord prealabil, concernul rus Gazprom este gata să livreze Ucrainei o cantitate de cel puțin cinci miliarde de metri cubi de gaze naturale în lunile următoare, contra plății anticipate. În schimb, Ucraina a fost de acord să plătească Rusiei suma de 3,1 miliarde de dolari până la finele anului, dintre care cel puțin două miliarde de dolari până la finele lunii octombrie.

Totuși, Kievul ezită încă să-și dea acordul final din motive politice, pentru că sute de soldați ruși sunt prezenți în continuare în estul Ucrainei și acordul de încetare a focului nu este respectat. Depozitele de gaze ale UE sunt umplute cu 76,1 miliarde metri cubi, adică 91,8% din capacitatea lor, potrivit datelor furnizate de Gaz Infrastructure Europe pe 28 septembrie. Ucraina are, la rândul său, 16,5 miliarde metri cubi în depozitele sale, adică 51% din capacitatea lor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?