Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Serbia nu-și va schimba politica bunelor relații cu Rusia în aspirația de a adera la UE

2 oct. 2014,, 03:00   Externe
5769 19
Foto: ruvr.ru
Serbia nu-și va modifica politica externă, ce constă în aspirația de a adera la Uniunea Europeană (UE), însă menținând în același timp bune relații cu Rusia, a declarat, miercuri, premierul sârb Aleksandar Vucic, informează ITAR-TASS.

'Serbia e o țară în care are încredere și Estul, și Vestul', a declarat Vucic, subliniind că 'deja de 7-8 luni este nevoit să audă' speculații privind presiuni exercitate asupra Serbiei, pentru ca ea să-și schimbe atitudinea față de Rusia, de dragul aderării la UE. 'Serbia are o politică proprie și nu intenționează să o schimbe', a dat asigurări Vucic.

'Am auzit declarația lui Johannes Hahn (candidat pentru funcția de comisar european pentru politică europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere), potrivit căruia Serbia nu are șanse să devină membru al UE în următorii cinci ani. Acest lucru nu constituie o mare surpriză, ne așteptam la o asemenea decizie, însă în mod categoric vom continua reformele, ne vom continua calea spre UE și vom face tot ce este posibil cu obligațiile noastre până la sfârșitul lui 2018 începutul lui 2019', a declarat Vucic.

Premierul sârb se așteaptă ca Serbia să adere la UE în 2020 și a subliniat că țara sa dorește să-și îndeplinească obligațiile 'nu de dragul UE, ci de dragul Serbiei și al cetățenilor săi'.

Johannes Hahn a declarat, anterior, că Serbia trebuie să se gândească bine la decizia sa de a nu se ralia la sancțiunile UE împotriva Rusiei, dacă dorește să devină membră a blocului comunitar. 'Dacă Belgradul dorește să se apropie de statutul de membru al UE, trebuie să trimită un semnal corect în problema sancțiunilor împotriva Rusiei', a subliniat Hahn.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?