X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Lițkai: Lupta între partide în Moldova nici nu s-a început

1 oct. 2014,, 18:00   Politică
4464 0
Foto: youtube.com
În pofida faptului că CEC a declarat începutul campaniei electorale în Moldova, lupta reală a partidelor politice pentru electorat nici nu a început. Aceasta este opinia ex-ministrului afacerilor externe al autoproclamatei RMN Valeri Liţkai, exprimată pentru NOI.md.

În opinia diplomatului, ceea ce vedem noi astăzi – scrutinul preliminar al Partidului Democrat, „adunările populare” ale liberal-democraţilor, declaraţiile comuniştilor, revigorarea periodică a liberalilor şi liberalilor reformatori – nu este altceva decît nişte acţiuni de pregătire, jocuri între partide, care în mod normal trebuia să se desfăşoare încă în primăvară.

„Modelul clasic de pregătire a partidelor către alegeri este următorul: iniţial se efectuează dezbateri în interiorul partidului, se stabileşte conducerea partidului, se perfectează listele şi se lansează publicitatea primară. După aceasta începe lupta reală a adversarilor politici: ei trebuie „să se nimicească”, să se înece reciproc, iar electoratul îi apreciază şi îşi alege favoriţii. În Moldova adevărata luptă electorală nici nu a început. A rămas puţin timp, de aceea lupta între partide în acest an va fi una scurtă şi crîncenă”, consideră Valeri Liţkai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?