Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vinurile elaborate de elevii de la Şcoala Profesională din Nisporeni au obţinut medalii la un concurs internaţional

1 oct. 2014,, 17:15   Societate
3473 0
Foto: publika.md
Vinurile elaborate de elevii de la Şcoala Profesională din Nisporeni au cîştigat o medalie de aur şi una de argint la concursul internaţional Asia Wine Trophy 2014.

Directorul instituţiei de învăţămînt, Dumitru Lupei, a relatat agenţiei "Infotag" că "medalia de aur a fost oferită pentru brandul "Crescendo", vin din soiul Chardonnay, anul 2012, iar cea de argint – pentru vinul Pinot Noir, producţia anului 2011".

"Elevii şi profesorii care au participat la toate etapele producerii vinului medaliat vor beneficia de premii din partea conducerii şcolii", a spus Lupei.

În total la concurs au fost prezentate peste 3 mii de vinuri din 28 de ţări ale lumii. În iunie curent, Şcoala Profesională din or. Nisporeni a mai obţinut o medalie de aur şi una de argint la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2014 (IWCB 2014), ediţia a XI-a, la care au participat producători din 19 ţări.

Vinăria Şcolii Profesionale din or. Nisporeni este echipată cu utilaje moderne, care corespund standardelor europene de calitate şi igienă. Elevii pot studia întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei de vie pînă la îmbuteliere. La Şcoala Profesională din Nisporeni îşi fac studiile în jur de 300 de elevi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?