X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autorităţile Transnistriei nu pierd speranţa să organizeze zboruri aeriene din Tiraspol

1 oct. 2014,, 16:30   Societate
4726 1
Foto: novostipmr.com
Aerodromul din Tiraspol nu se mai utilizează de 20 de ani şi în prezent nu este bun de folosire, dar poate fi restabilit. Aceasta este concluzia la care a ajuns comisia specială a serviciului transporturi şi gospodăria drumurilor al autoproclamatei RMN, care a controlat, marţi, starea aerodromului.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul serviciului, specialiştii au examinat pista de decolare-aterizare, drumurile de rulaj şi restul teritoriului obiectivului. În opinia lor, în primul rând, trebuie achiziţionate echipamente radiotehnice şi meteorologice noi, refăcut învelişul pistei de decolare, pentru că plăcile din care aceasta este compusă au diferite defecte. În plus, trebuie instalate lămpi de luminozitate înaltă pentru iluminarea pistei de decolare în orele nocturne.

"Azi am discutat amănunţit despre paşii de reluare a activităţii ample a aerodromului. Sperăm ca peste un timp planurile noastre să fie realizate şi comunicaţia aviatică să fie organizată în republică", a spus şeful Direcţiei transporturi auto şi de pasageri, Dumitru Lungu.

Autorităţile transnistrene insistă demult asupra deschiderii aerodromului din Tiraspol şi efectuării zborurilor aeriene de pe acesta, cel puţin, spre/din Kiev şi Moscova. Parlamentul local a adoptat chiar şi Codul aerian, care reglementează activitatea transporturilor aeriene. Autorităţile Moldovei se opun însă acestui lucru, pentru că nu pot controla activitatea aeroportului, în plus, există anumite norme internaţionale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?