X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Americanii vor hrăni moldovenii cu moluște tunicate și gasteropode marine

1 oct. 2014,, 15:45   Economie
3430 1
Фото: basarabeni.ro
Republica Moldova și SUA planifică să extindă comerțul cu produse alimentare, statul american urmînd să livreze un sortiment mai larg de fructe de mare, informează NOI.md. Aceste subiecte au fost discutate în cadrul întrevederii directorului general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Sula, cu reprezentanții Ministerului Agriculturii al SUA din cadrul Ambasadei SUA cu sediul la Kiev, care sînt la prima lor vizită în Republica Moldova.

În timpul discuțiilor partea americană a fost informată despre faptul că Agenția a transmis Departamentului de Comerț al SUA modelul de certificat sanitar-veterinar pentru importul produselor de acvacultură destinate consumului uman și modelul de certificat sanitar-veterinar pentru importul de moluşte bivalve, echinoderme, tunicate şi gasteropode marine vii destinate consumului uman.

De menționat că Republica Moldova exportă în SUA vin, nuci și concentrate de fructe și importă din această țară pește și fructe de mare. Ajustarea legislației Republicii Moldova în domeniul siguranței alimentelor cu legislația europeană va permite simplificarea procedurii de export a produselor agroalimentare în SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?