Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Monica Babuc, la raport: Promovăm tradiţiile, urmărim atragerea turiştilor străini şi crearea locurilor de muncă

1 oct. 2014,, 15:15   Societate
2752 0
Foto: noi.md
Domeniul culturii trebuie să devină parte integrantă în viaţa fiecărui cetăţean.

Această acţiunea a fost anunţată de ministrul Culturii, Monica Babuc, în cadrul unui raport de activitate. Urmăriţi mai jos declaraţiile oficialului:

Despre promovarea tradiţiilor populare:

Ministrul Culturii a spus că este mândră de organizarea mai multor Festivaluri cum ar fi cel al iei, al portului popular, Gala portului popular de iarnă, "Meşterul Manole" de la Criuleni şi "La Nistru, la mărgioară" de la Anenii-Noi. Exponentul PDM a afirmat că prin aceste manifestări cultural-artisitice se urmăreşti şi atragerea turiştilor străini, dar şi crearea locurilor de muncă.

Despre reluarea activităţii Circului din Chişinău:

Ministrul Culturii a spus că acestea a susţinut deja stagiunea de vară la care au participat 7 000 de spectatori, majoritatea familii cu copii. Ministerul este în căutare de parteneriate pentru a renova complet instituţia dotate cu 1 000 de locuri pentru a putea găzdui diferite evenimente.

Despre conectarea bibliotecilor săteşti la Internet:

Monica Babuc a notat că în 2013 au fost deja conectate 68 de instituţii săteşti, iar în 2014 numărul acestora va ajunge până la 300. Ministrul opinează că membrii familiilor cu rude care lucrează peste hotare vor putea vizita aceste biblioteci pentru a comunica.

Totodată, exponentul democraţilor a menţionat la capitolul realizări publicarea cărţilor operelor lui Ion Druţă, Bogdan Petriceicu Haşdeu şi Dumitru Matcovschi.

Acţiunea ministrului Culturii, Monica Babuc, a avut loc în contextul prezentării rapoartele de activitate ale membrilor democraţi din Cabinetul de miniştri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?