Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CEC a anunțat cînd începe înregistrarea în cursa electorală

1 oct. 2014,, 13:15   Politică
3047 0
Foto: obzormd.com
Candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova vor putea depune documentele pentru înregistrare în cursa electorală, începînd cu ziua de vineri, 3 octombrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale, notează NOI.md.

Astfel, dosarele se vor depune în perioada 3-29 octombrie, între orele 9.00 şi 16.00, iar în ziua de 30 octombrie între orele 09.00 şi 17.00, la sediul CEC.

Conform legislaţiei electorale, dreptul de a desemna candidaţi pentru alegeri îl au partidele şi alte organizaţii social-politice înregistrate, în modul stabilit de lege; blocurile electorale, formate pe baza deciziilor adoptate conform statutelor partidelor care sînt înregistrate de Comisia Electorală Centrală; precum și candidații independenți.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi CEC a aprobat Regulamentul privind modul de întocmire, autentificare, prezentare şi verificare a listelor de subscripţie.

Precizăm că astăzi a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Anterior, Ministerul Justiției a stabilit că 41 de formațiuni politice au dreptul să participe la alegeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?