X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul Moldovei a aprobat lista de auditori pentru verificarea companiilor de stat

1 oct. 2014,, 12:30   Economie
4749 0
Foto : infomoldova.net
Guvernul Republicii Moldova a aprobat lista companiilor de audit care au dreptul să efectueze auditul financiar pe anul 2014 la întreprinderile de stat și societățile pe acțiuni în care cota statului depășește 50%. Ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, a menționat că în listă au fost incluse 37 de companii de audit, informează NOI.md.

Companiile au fost selectate după criteriile prevăzute de Legea cu privire la întreprinderile de stat și Legea cu privire la societățile pe acțiuni, în baza informației prezentate de Camera de Licențiere, Serviciul de Control al Consiliului de Supraveghere a activității de audit de pe lîngă Ministerul Finanțelor, precum și a companiilor de audit.

Camera de Licențiere a prezentat inițial 45 de companii de audit, însă după o analiză detaliată a criteriilor de corespundere (experiența în domeniu nu mai mică de 5 ani, lipsa sancțiunilor în ultimii doi ani) în listă au rămas 37 de companii.

Conform deciziei Guvernului, companiile au obținut dreptul de a desfășura auditul pe anul 2014 la întreprinderile de stat și societățile pe acțiuni în care cota statului depășește 50%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?