X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Diacov se ia de Ghimpu

1 oct. 2014,, 11:55   Politică
4932 1
Foto: andreifornea.com
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a anunțat că formațiunea sa este interesată să se așeze la masa de negocieri în urma alegerilor parlamentare, pentru a asigura continuitatea parcursului european. Diacov a precizat că PD este dispus să negocieze inclusiv cu PL, în ciuda faptului că liderul acestei formațiuni, Mihai Ghimpu, nu este văzut cu ochi buni de politician, notează NOI.md cu referire la declarațiile făcute de Diacov pentru Unimedia.

„Dacă va trebui să negociem cu Ghimpu, vom negocia, nu avem încotro, deși este mai complicat cu dînsul să discuți. Ghimpu e cam gălăgios, mie personal nu-mi place că el se consideră curat, iar pe restul murdari. El este ca și toți ceilalți, fiindcă noi activăm în mediul acesta politic și atunci cînd sîntem implicați în actul guvernării, toți trebuie să împărțim responsabilitatea, cu lucrurile și bune, și proaste”, a spus Diacov.

În ceea ce privește ideea formării unui bloc preelectoral, Dumitru Diacov a menționat că această inițiativă a eșuat, din cauza lipsei de timp, dar și a consensului pe acest subiect. Democratul a ținut să precizeze că partidele politice ar trebui să dea dovadă de solidaritate, măcar atunci cînd în joc sînt puse probleme cruciale pentru viitorul țării.

„Îmi pare rău că noi nu avem această solidaritate între partide. O parte a mediului politic continuă să zăpăcească lumea și noi continuăm că fim divizați. Ideea creării unui bloc este foarte interesantă, însă blocurile nu se fac din senin, ele trebuie să vină și de jos, să fie o doleanță a alegătorilor. Cu două luni înaintea alegerilor este foarte complicat, trebuie să se coacă premizele toate pentru a crea un bloc”, a precizat Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?