X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reguli mai stricte privind reflectarea campaniei electorale

1 oct. 2014,, 11:11   Politică
3143 1
Foto: noi.md
Posturile TV și de radio care intenționează să se implice în reflectarea campaniei electorale din acest an vor fi obligate să anunțe Consiliul Coordonator al Audiovizualului despre acest lucru pînă pe 6 octombrie. Prevederea se conține în Regulamentul aprobat recent de CEC privind reflectarea campaniei, informează NOI.md.

Totodată, radiodifuzorii vor trebui să depună o declarație la CCA privind politica editorială adoptată în perioada campaniei electorale, precum și să dezvăluie numele proprietarului instituției de presă, grila emisiunilor cu caracter electoral, numele persoanei responsabile de aceste programe și datele de contact ale acesteia.

Potrivit regulamentului, CCA va avea dreptul să respingă declaraţiile care nu corespund cerinţelor şi să solicite radiodifuzorilor aducerea lor în concordanţă cu legislaţia în termen de trei zile.

Regulamentul mai prevede că posturile TV nu sînt în drept să includă publicitatea electorală în programele de știri sau alte tipuri de emisiuni tematice. De asemenea, activitatea Guvernului, Parlamentului, Preşedinţiei şi a altor autorităţi ale administraţiei publice centrale va fi reflectată separat, în alte programe decît cele de dezbateri şi publicitate electorală.

În cazul presei scrise, reflectarea campaniei electorale se va face în cadrul unor rubrici aparte, dedicate materialelor despre candidații electorali. Articolele de acest gen urmează a fi marcate printr-un semn distinctiv.

Precizăm că astăzi a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Înscrierea formațiunilor la CEC, pentru participarea la alegeri, va începe pe 3 octombrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?