Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministrul moldovean al Apărării va fi familiarizat cu metodele de instruire a soldaţilor aplicate în SUA

1 oct. 2014,, 10:30   Societate
2448 0
Foto: moldnews.md
Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Valeriu Troenco, aflat într-o vizită la Tbilisi, va fi familiarizat cu metodele de instruire a soldaţilor folosite de instructorii din SUA şi demult asimilate în Georgia.

O sursă bine informată din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova a relatat agenţiei "Infotag" că este vorba despre programul "Instruire şi dotare" (Georgia Train and Equip Program) – program al SUA de înarmare şi instruire a forţelor armate ale Georgiei.

Interlocutorul agenţiei a relatat că acest program de instruire a fost implementat la începutul anilor 2000 şi a durat 18 luni în baza a şapte subdiviziuni. "În acesta au fost implicaţi 26 de consilieri militari din SUA şi peste 10 mii de militari din Georgia", a menţionat sursa.

Costul total al programului a constituit $64 milioane. Pe lîngă SUA, la instruirea militarilor armatei georgiene pe programul Georgia Train and Equip Program au participat ofiţeri britanici. În Georgia, în cadrul acesteia au fost livrate arme uşoare şi căi de comunicare de ultimă generaţie.

Vizita lui Valeriu Troenco se va încheia cu semnarea, împreună cu omologul său georgian, Irakli Alsania, a unui acord de cooperare militară între Moldova şi Georgia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?