Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova și FMI au stabilit măsurile pentru o creștere economică durabilă

1 oct. 2014,, 09:00   Economie
3294 0
Foto: dagda.com.ua
Pentru Republica Moldova este extrem de importantă continuarea implementării reformelor structurale, atragerea investiţiilor străine directe în economia naţională în vederea asigurării unei creșteri economice durabile a țării. Aceste subiecte au fost abordate în cadrul întrevederii vicepremierului, ministrului Economiei, Andrian Candu, cu membrii echipei de experţi ai Misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Max Alier, șeful Misiunii FMI în Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei economice a Republicii Moldova, inclusiv în contextul celor mai recente provocări, cum ar fi situația din Ucraina, restricțiile de export în Rusia şi au discutat despre măsurilor ce urmează să fie întreprinse pentru depăşirea acestora.

Andrian Candu a menționat, că odată cu intrarea în vigoare a Acordului de asociere, cuprinzînd și Zona de liber schimb aprofundat şi cuprinzător RM-UE, precum și semnarea Acordului de liber schimb cu Turcia, va avea loc o intensificare a exporturilor și diversificare a piețelor de desfacere. Acest lucru va contribui la creșterea producției și a consumului, stimulînd dezvoltarea economică.

Misiunea FMI se află în Moldova cadrul celei de-a doua misiuni de monitorizare postprogram, ce se desfăşoară în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?