Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Andrievschi: Foarte curînd CEC îi va cere socoteală lui Usatîi

30 sep. 2014,, 16:15   Economie
8801 12
Foto: timpul.md
„Pentru mine, dar și pentru alți observatori nu a devenit o surpriză prea mare apariția tandemului Usatîi-Ciobu. În proporție de 50% se presupunea că apariția unui nou partid, practic în ajun de alegeri, este pentru personalitatea epatantă a lui Renato”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi.

Comentînd informația despre participarea omului de afaceri Renato Usatîi la alegerile parlamentare pe lista Partidului „Patria”, condusă de fostul ambasador al Republicii Moldova în România Emil Ciobu, interlocutorul a precizat că este suficient de făcut legătură între unele fapte și totul devine clar de la sine.

„Nu e secret pentru nimeni că la timpul său Nicolae Andronic i-a vîndut ziarul «Moldavskie vedomosti» feciorului lui Emil Ciobu. La fel de bine se știe că această publicație este condusă de la Moscova. Avînd în vedere că în trecut Emil Ciobu a activat în cadrul CC al Partidului Comunist din Moldova și fără îndoială a păstrat relații strînse în Rusia, nu este greu de presupus că noul personaj din politica moldovenească Usatîi a avut nevoie de un partid pentru asigurare”, consideră expertul.

„Cel mai ilar în toată povestea asta este că tînărul om de afaceri Renato Usatîi deja de un an se învîrtește în politică, însă nimeni nu i-a văzut și nu-i poate numi pe membrii echipei lui. Îl respect pe Emil Ciobu, însă are o vîrstă onorabilă și nu cred că poate avea un viitor politic activ”, a menționat analistul.

În opinia lui Andrievschi, „ne așteaptă multe lucruri interesante”. „Avînd în vedere faptul că, potrivit unor analiști, Usatîi deja a cheltuit circa 5 milioane de dolari pentru promovare și acum va trebui să cheltuie o sumă și mai mare pentru promovarea tandemului, se poate spera că Comisia Electorală Centrală va cere pretendentului la fotoliul de deputat să dezvăluie de unde scoate banii”, consideră Andrievschi.

Amintim că Partidul Politic „Patria” a fost înregistrat la Ministerul Justiției pe 12 septembrie 2014. Formațiunea are circa 5 mii de membri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?