X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Adepţii lui Băsescu la Bucureşti sînt nemulţumiţi de acţiunile lui Leancă

30 sep. 2014,, 13:13   Politică
4879 1
Foto: elldor.info
Deputatul român Eugen Tomac i-a adresat premierului Iurie Leancă o scrisoare în care condamnă atitudinea acestuia față de președintele României, Traian Băsescu. Parlamentarul îl acuză pe Leancă de faptul că a devenit „un aprig agent electoral al socialistului Victor Ponta”, desconsiderînd meritele președintelui român în ceea ce privește suportul acordat Republicii Moldova în ultimii zece ani, informează NOI.md.

Potrivit lui Eugen Tomac, țara noastră este mult mai aproape astăzi de integrarea în UE, precum și de România, datorită efortului depus de președintele Băsescu.

„Nu vă condamn pentru faptul ca ați ales să-l susțineți pe liderul celui mai corupt și antidemocratic partid din România la alegerile prezidențiale din acest an, devenind un aprig agent electoral al socialistului Victor Ponta. Insistența cu care încercați însă să dați uitării tot ceea ce a făcut președintele Traian Băsescu pentru românii de peste Prut nu vă face cinste, mai ales că știți exact cum au evoluat relațiile moldo-române în ultimii 10 ani”, precizează Tomac în adresarea sa.

Potrivit deputatului român, Iurie Leancă ar fi încercat să minimalizeze contribuția lui Traian Băsescu în ajutorarea cetățenilor moldoveni, după ce i-a atribuit premierului Victor Ponta toate meritele pentru proiectele implementate în țara noastră.

„În anul 2010, în plină criză economică, Guvernul României a oferit un suport consistent cetățenilor Republicii Moldova afectați de inundații, prin construirea a peste 700 de case noi. Poate ați uitat sau poate pentru dumneavoastră acestea sînt doar vorbe goale. Probabil că și cele 5000 de burse oferite anual, începînd cu anul 2010 pînă în prezent, tinerilor basarabeni care vor să-și facă studiile în instituțiile de învățămînt românești sînt simple promisiuni”, mai precizează Ponta.

Remarcăm că Iurie Leancă a participat la mijlocul lunii septembrie la evenimentul de lansare a candidaturii lui Ponta la prezidențialele din statul vecin. Șeful executivului a declarat că prin acest gest a vrut să-și exprime gratitudinea față de omologul său pentru suportul acordat țării noastre pe parcursul unui an și jumătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?