Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova și Polonia vor realiza noi proiecte în agricultură

30 sep. 2014,, 12:45   Economie
3985 0
Foto: mfa.gov.md
Republica Moldova și Polonia vor impulsiona cooperarea în agricultură și vor realiza proiecte noi. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, la această înțelegere s-a ajuns în timpul întrevederii ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare a Moldovei, Vasile Bumacov, cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Poloniei, Marek Sawicki, care a avut loc în cadrul vizitei oficialului moldovean în Polonia cu ocazia organizării Tîrgului Internațional „Polagra Food”. informează NOI.md.

În cadrul întrevederii, oficialii au constatat cu satisfacţie gradul avansat al cooperării bilaterale în domeniul agroindustrial şi au pledat pentru intensificarea continuă a raporturilor stabilite.

Vasile Bumacov a mulțumit Poloniei din partea Moldovei pentru sprijinul acordat dezvoltării sectorului agricol moldovenesc, menţionînd, inclusiv, creditul de asistență în mărime de 100 de milioane de dolari SUA oferit de guvernul polonez pentru finanțarea proiectelor în agricultură. Acordul de credit respectiv a fost ratificat de Parlamentul Republicii Moldova și urmează a fi implementat în termene proxime.

Discuţiile au vizat, de asemenea, perspectivele colaborării moldo-polone în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, eventuale proiecte de interes reciproc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?