X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Caravana cinematografică își încheie turneul prin Moldova

30 sep. 2014,, 12:15   Showbiz
4800 0
Foto: allfun.md
Caravana cinematografică CRONOGRAF cadRO TUR își încheie turneul prin Moldova și oferă tuturor amatorilor de filme la Chișinău o retrospectivă a documentarului ”Te iubesc, Ion şi Doina”, informează NOI.md.

Astăzi, 30 septembrie, ora 17:00, în incinta cinematografului Odeon va avea loc una dintre ultimele prezentări ale caravanei, în cadrul căreia spectatorii vor putea viziona proiecțiile de program, precum și un making-of cu opiniile locuitorilor regiunilor care au primit caravana cinematografică. La eveniment sînt invitați parteneri teritoriali, reprezentanți ai direcțiilor raionale de cultură, demnitari de stat, regizori, reprezentanți ai mass-mediei, și nu în ultimul rînd amatorii de filme. Principala producție a evenimentului este documentarul ”Te iubesc, Ion și Doina”, în regia Leontinei Vatamanu.

La începutul proiectului inițiatorii turneului OWH Studio, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și-au propus ”să anime viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare din întreaga lume” în 15 orașe ale republicii. Evenimentul în premieră a fost lansat la 29 iunie în satul Costiceni, regiunea Cernăuți, și și-a continuat turneul la Soroca, Drochia, Leova, Strășeni, Cahul, Ungheni și alte orașe. Potrivit spuselor organizatorilor, proiecții se făceau nu doar în casele de cultură, ci și în aer liber.

Caravana își va încheia turneul la 23 octombrie la Iași.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?