Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Câte partide intenţionează să se înscrie în cursa pentru scrutinul parlamentar din 30 noiembrie

30 sep. 2014,, 09:35   Politică
4304 1
Foto: moldovenii.md
22 de formaţiuni politice, dintre cele 41 înregistrate la Ministerul Justiţiei, intenţionează să se înscrie în cursa pentru scrutinul parlamentar din 30 noiembrie.

Reprezentanţii acestor partide au declarat pentru Publika TV că vor depune toate actele necesare la CEC până la mijlocul lunii octombrie.

În lupta electorală sunt gata să intre partidele din actuala coaliţie de guvernare. Este vorba de Partidul Liberal Democrat, cel Democrat şi Partidul Liberal Reformator. În cursă se vor înscrie şi formaţiunile din opoziţia parlamentară, şi anume Partidul Comuniştilor şi cel Liberal.

Pentru fotoliile de parlamentari râvnesc şi reprezentanţii a 14 formaţiuni extraparlamentare. Printre acestea se numără partidele participante şi la alegerile din 2010, în special Partidul Popular Creştin-Democrat, Partidul Social-Democrat, cel Naţional-Liberal şi Partidul „Patrioţii Moldovei”.

În cursa electorală vor să se înscrie şi formaţiunile apărute pe eşichierul politic după 2010. Este vorba despre Partidul Popular din Moldova, Partidul Comunist Reformator şi Partidul „Patria”, înregistrat de Ministerul Justiţiei la începutul acestei luni.

Campania electorală va începe, oficial, în data de 1 octombrie. Partidele vor fi înregistrate în cursă doar după ce vor prezenta la Comisia Electorală Centrală listele de candidaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?