X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Consiliul UE aprobă aplicarea temporară a Acordului de asociere UE-Ucraina fără crearea zonei de liber schimb

30 sep. 2014,, 00:43   Externe
4944 3
Foto: politrus.com
Consiliul UE a aprobat luni aplicarea temporară a Acordului de asociere UE-Ucraina deocamdată fără înființarea unei zone de liber schimb. Începerea formării unei asemenea zone a fost amânată până la 1 ianuarie 2016, informează RIA Novosti și Interfax.

La finalul reuniunii ministeriale Rusia-Comisia Europeană-Ucraina, care a avut loc la 12 septembrie la Bruxelles, părțile au convenit să amâne până la 31 decembrie 2015 punerea în aplicare a acordului de liber schimb, parte a Acordului de asociere dintre UE și Ucraina.

'Consiliul UE a modificat astăzi graficul pentru aplicarea temporară a părților ce formează Acordul de asociere UE-Ucraina. Decizia de azi amână pentru 1 ianuarie 2016 aplicarea preliminară a părții privind comerțul și problemele legate de acesta, inclusiv înființarea unei zone de liber schimb', se spune în comunicat.

'Totodată, această decizie deschide calea pentru aplicarea preliminară, de la 1 noiembrie, a celei mai mari părți a Acordului de asociere UE-Ucraina', se spune în comunicatul de presă al Consiliului UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?