Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Partidul Socialiştilor a luat cursul spre integrare în Uniunea Vamală

29 sep. 2014,, 14:00   Politică
4212 2
Foto: noi.md
La congresul al XII-lea al Partidului Socialiştilor (PSRM), care a avut loc duminică, a fost declarat cursul spre integrarea în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi anularea Acordului de Asociere cu UE.

Potrivit agenţiei "Infotag", liderul partidului, Igor Dodon, a menţionat că Moldova în prezent se află la o răscruce de drumuri.

"Suntem nevoiţi să facem o alegere aflându-ne în epicentrul celui de-al doilea val de război rece, activizării susţinătorilor eurounionismului. Considerăm de datoria noastră politică să alegem relaţiile tradiţional economic-culturale cu Rusia, ortodoxe, ca o orientare morală pentru majoritatea locuitorilor ţării, precum şi statalitatea şi suveranitatea Moldovei, neutralitatea sa", a spus deputatul.

Potrivit lui Dodon, mişcarea spre UE cu siguranţă va duce la dezbinare teritorială.

"De aceea propunem păstrarea republicii prin federalizare şi să obţinem restabilirea armoniei interetnice, a păcii sociale, care lipsesc atât de mult societăţi moldoveneşti moderne", a spus el.

Dodon a comunicat că socialiştii vor participa la alegerile din 30 noiembrie cu deviza "Moldova!Moldoveni!Moldovenesc!".

"Vom veni la putere şi vom începe să restabilim economia şi să scoatem ţara din criză. Orientarea spre est, spre marea şi prietenoasa Rusia şi echipa de economişti profesionişti vor duce la renaşterea Moldovei, reîntoarcerea gloriei de ţară bogată şi prosperă", este convins el.

Preşedintele, partidului "Справедливая Россия", deputat al Dumei de Stat a FR, Serghei Mironov, prezent la congres în calitate de oaspete de onoare, a spus că "întorsătura spre Europa a autorităţilor ucrainene a dus la radicalizarea societăţii, la dezbinarea de facto a ţării, la haos".

"Sunt convins că ideile Partidului Socialiştilor din Moldova, vectorul eurasiatic de dezvoltare a republicii vor fi susţinute de majoritatea covârşitoare a cetăţenilor Moldovei şi victoria voastră este aproape!", a subliniat Mironov.

Lista electorală a PSRM este condusă, pe lângă Dodon, de ex-Premierul Zinaida Greceanîi, foştii ambasadori ai Moldovei în FR, Andrei Neguţa şi Vladimir Ţurcan, politologul Bogdan Ţîrdea şi liderul organizaţiei obşteşti "Единая Гагаузия", Fiodor Gagauz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?