Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La ULIM a avut loc un Tîrg Internaţional de locuri de muncă pentru studenţii din Moldova (VIDEO)

26 sep. 2014,, 13:15   Societate
5526 0
Foto: noi.md
Pe 25 septembrie, în holul Universității Libere Internaţionale din Moldova (ULIM) a avut loc un Tîrg Internaţional de locuri de muncă şi stagii. La eveniment au participat întreprinderi mari şi mici cu capital străin, care au oferit studenţilor şi absolvenţilor de la diferite universităţi informaţii vizavi de angajare în cîmpul muncii şi stagii, relatează NOI.md.

Evenimentul a fost organizat de către Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF), Camera de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova şi Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM). La deschiderea Tîrgului, rectorul ULIM, Andrei Galben, a ţinut un discurs în fața studenţilor şi reprezentanților companiilor care oferă locuri de muncă.

„Pentru prima dată am organizat un tîrg de locuri de muncă cu participarea întreprinderilor cu capital străin. Este o idee bună ce merită a fi realizată, deoarece contribuie la consolidarea relaţiilor moldo-franceze”, a menţionat rectorul.

La Tîrg au participat standurile unor companii renumite, precum Orange, Mobias Banca, agenţia de turism Travel Desk, compania Lactalis, ale căror locuri de muncă au fost solicitate de către cei mai mulţi studenţi. Absolvenţii au avut posibilitatea să obţină informaţii cu privire la ocuparea forţei de muncă şi stagii în companiile Grant Thornton, Pourqoi Pas, EuropAmiante, Global Phoning Grou etc.

În plus, studenţii care au venit la Tîrg au putut participa la concursul anunţat de către Agenţia Universitară a Francofoniei (Agence Universitaire de la Francophonie).

„Condiţiile sînt foarte simple: studenţilor li se distribuie fişe, iar ei trebuie să răspundă corect la întrebările scrise în limba franceză. Întrebările se referă, în esenţă, la cultura Franţei. Învingătorii vor primi premii în formă de cărţi, stickuri etc.”, a explicat reprezentanta Agenţiei Francofoniei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?