Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce prevăd cele șapte proiecte de lege trecute în responsabilitatea Guvernului

25 sep. 2014,, 12:09   Politică
4408 1
Foto: gov.md
Unul dintre proiectele de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspundere prevede rectificarea bugetului de stat, fapt ce va permite achitarea compensațiilor în agricultură, procurarea păcurii pentru iarnă, suplinirea Fondului rutier și al celui ecologic, relatează NOI.md.

Un alt document ține de angajamentele Guvernului față de producătorii şi procesatorii de fructe, legume şi struguri cu privire la vacanţa fiscală acordată pînă la 30 noiembrie 2014, dar şi la scutirea de accize a distilatelor obţinute pe bază de vin, produse în Republica Moldova. De asemenea, fermierilor nu li se vor aplica penalități pentru neplata primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în perioada de pînă la 30 noiembrie curent. Ministerul Agriculturii va prezenta, în termen de 15 zile, Inspectoratului Fiscal, Casei Naționale de Asigurări Sociale și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină o listă a producătorilor și procesatorilor de legume, fructe și struguri.

O altă inițiativă se referă la unele măsuri privind reorganizarea S.A. „Termocom” într-o întreprindere eficientă și de tip modern. Proiectul va permite atragerea a 40 de milioane de dolari de la Banca Mondială. În vederea asigurării securității energetice, Guvernul a adoptat și un proiect care vizează importul păcurii pentru sezonul de toamnă-iarnă 2014-2015.
Un alt document prevede declararea utilităţii publice de interes naţional a lucrărilor de reabilitare a unor sisteme centralizate de irigare: Lopatna, Criuleni, Jora de Jos, Coşniţa, Roşcani, Puhăceni, Blindeşti, Grozeşti, Leova Sud şi Chircani-Zîrneşti.

Dacă în decurs de trei zile nu va fi depusă nicio moțiune de cenzură, atunci aceste legi vor fi considerate adoptate și transmise preşedintelui ţării pentru promulgare.

Ultima dată Guvernul și-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe un pachet de legi în vara acestui an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?