Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Munteanu: Guvernul încearcă să dreagă busuiocul

25 sep. 2014,, 12:04   Politică
4094 1
Foto: noi.md
Deputații au păreri împărțite în privința deciziei executivului de a-și asuma răspundere pentru un nou pachet de șapte legi. În timp ce parlamentarii din cadrul Coaliției afirmă că acțiunile Guvernului derivă dintr-o necesitate și se încadrează în cîmpul legal, reprezentanții opoziției descalifică această măsură. Opiniile au fost exprimate pentru NOI.md.

În opinia deputatul liberal Valeriu Munteanu, asumarea repetată de către Guvern a unui set de legi denotă faptul că în interiorul majorității parlamentare nu mai există consens, iar Coaliția nu mai întrunește cele 51 de voturi necesare.

„Această măsură se aplică în situații excepționale, cum ar fi calamitățile naturale sau atunci cînd deputații sînt plecați în concediu. Cred că în cazul dat se impune o sesizare la Curtea Constituțională. Această măsură demonstrează că avem un guvern minoritar, care nu este susținut de o majoritate parlamentară și merge în avangardă. Există anumite grupuri de interese, comanditarii s-au activizat pentru că sîntem în perioada electorală, demersurile lor devin tot mai vizibile. Guvernul încearcă acum să dreagă busuiocul, iar majoritatea parlamentară va apărea ca o mireasă jalnică”, a precizat Munteanu.

De cealaltă parte, deputatul democrat Sergiu Sîrbu a explicat că decizia Guvernului a fost discutată în interiorul Coaliției și este în conformitate cu prevederile Constituției. Potrivit lui Sîrbu, dacă cele șapte proiecte de lege rămîneau pe ordinea de zi a Parlamentului, exista riscul ca adoptarea acestora să fie tărăgănată.

„Răspunderea se asumă atunci cînd există probleme, a căror soluționare nu poate fi amînată. Dezbaterile în Parlament ar putea dura mai mult timp, ar putea exista și consecințe negative, în contextul campaniei electorale. Situația din agricultură este destul de dificilă, iar asumarea era oportună. Sigur că vom asculta și argumentele premierului în acest sens”, a explicat Sîrbu.

Și liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a delcarat în cadrul unei intervenții televizate că proiectele respective necesitau o adoptare promptă.

Menționăm că Guvernul și-a asumat responsabilitatea în fața Parlamentului pentru adoptarea a șapte proiecte de lege care vizează sistemul energetic, financiar-bancar, agricultura și bugetul. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a executivului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?