X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin: PCRM a găsit ac de cojoc pentru trădători

24 sep. 2014,, 12:32   Politică
8487 10
Foto: noi.md
Lista electorală a Partidului Comuniștilor va fi formată exclusiv din membri ai PCRM, și nu din persoane care vin din afara partidului, cum s-a întîmplat în anii precedenți. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul formațiunii, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferință de presă, relatează NOI.md.

Politicianul afirmă că formațiunea sa a luat această decizie pentru a nu admite infiltrarea trădătorilor la funcții de conducere în stat. Vladimir Voronin s-a referit în special la cazul lui Igor Dodon și a lui Vadim Mișin.

„Decizia a fost luată pentru a nu admite actele de trădare și întoarcerea acelor persoane care în vremuri dificile pentru partidul nostru au plecat și ne-au trădat. Componența listei va fi stabilită la ședința Comitetului Central al PCRM”, a explicat Voronin.

Voronin a criticat dur apelul lansat recent de liderul Partidului „Renaştere”, Vadim Mișin, privind consolidarea forțelor de stînga, în pragul alegerilor parlamentare.

„Trebuia să se gîndească la asta atunci cînd a distrus acest segment de stînga și cînd a cauzat acest prejudiciu mișcării de stînga. Aceste persoane care o fac pe deștepții ar vrea tare mult să acceadă în parlament, mai ales pe spatele altora. Un asemenea trădător nu are ce căuta în parlament. Este vorba și despre același Dodon, care a comis un act de trădare, nu doar împotriva partidului, dar și împotriva poporului”, a precizat Voronin.

În context, politicianul a menționat că PCRM nu va face coaliție cu nimeni, întrucît se arată convins că formațiunea sa va obține nu mai puțin de 60 de mandate în parlament.

„Noi ne pornim în această campanie electorală numai pentru majoritate. Noi le vedem aceste 60 de mandate, orice ar face ei. De ce neapărat coaliție? Să te legi unul cu altul, apoi apar numai bîrfe, numai scandaluri, că acela vrea, celălalt nu vrea…”, a spus Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?