X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ghimpu este gata să meargă la închisoare, „dacă nu va face ordine”

24 sep. 2014,, 12:00   Politică
4492 4
Foto: noi.md
„Dacă avînd putere, în 4 ani nu fac ordine în republică, mă duc la puşcărie.” O astfel de declaraţie îndrăzneaţă a făcut ieri seara, în cadrul emisiunii „Politica” difuzată de TV7, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, relatează NOI.md.

„În aceşti ani de guvernare, unele rezultate au fost obţinute. Este o schimbare. Dar schimbarea pe care au aşteptat-o cetăţenii nu s-a produs. Cetăţenii nu au simţit valorile democratice. Eu cred că Republica Moldova niciodată nu va scăpa de corupţie, hoţie, dacă cetăţenii, venind la alegeri, vor fi indiferenţi cum votează, vor fi indecişi sau cumpăraţi”, a declarat președintele PL.

„Ce a fost în Alianţa pentru Integrare Europeană nu o să mai fie. Ei nu sînt oameni de cuvînt. Acum fiecare e cu turta lui. Dar dacă nu vor cu noi, să se ducă cu comuniştii. Dar aşa cum am guvernat noi – ei au luat, iar noi răspundem – nu merge aşa. De aceea, cînd vom veni să discutăm despre o nouă guvernare, vom veni cu o listă de probleme. În caz că nu se îndeplineşte, nu mai votăm. Şi dacă în 4 ani nu fac ordine în republică, avînd putere, mă duc la puşcărie”, a promis politicianul.

Liderul liberalilor a mai precizat că nu vede un pericol în partidele populiste. La fel, el se arată convins că cei indecişi se vor decide pe ultima sută de metri. Iar 4 partide, printre care şi PL, vor trece pragul electoral.

De asemenea, Mihai Ghimpu a dat de înţeles că Dorin Chirtoacă ar fi mai potrivit pentru funcţia de premier decît Iurie Leancă.

„Dacă îi revine PL-ului funcţia de prim-ministru, Dorin Chirtoacă va fi prim-ministru. Experienţa lui Leancă nu o poţi compara cu experienţa lui Dorin Chirtoacă – primar general 7 ani de zile. Dar pînă să discutăm despre aceasta, să se lămurească Filat cu Leancă. Filat încă nu i-a cedat funcţia”, a menționat Mihai Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?