X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ucraina: Liderii RPD și RPL din estul țării anunță alegeri prezidențiale și legislative în noiembrie

24 sep. 2014,, 02:00   Externe
5311 1
Foto: srsvc.com
Liderii RPD și RPL proruși din estul Ucrainei au anunțat marți organizarea de alegeri prezidențiale și legislative la 2 noiembrie în autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk.

Intenționăm să organizăm alegeri pentru Consiliul suprem (parlamentul) și pentru șeful republicii la 2 noiembrie', a anunțat 'premierul' din Donețk, Aleksandr Zaharcenko, citat de Interfax.

El a precizat că alegerile legislative ucrainene, programate pentru 26 octombrie, nu se vor desfășura pe teritoriul regiunii Donețk. 'Noi avem consiliul nostru suprem și vom decide singuri ce fel de alegeri organizăm și la ce dată. Niciun fel de alegeri, inclusiv cele pentru parlamentul ucrainean, nu vor avea loc la noi', a indicat Zaharcenko.
În același timp, șeful consiliului suprem din Lugansk, Aleksei Kariakin, a anunțat că în regiune vor avea loc alegeri legislative și prezidențiale tot la 2 noiembrie. 'Alegerile vor avea loc simultan cu cele din Republica populară Donețk, la 2 noiembrie', a precizat Kariakin, potrivit ITAR-TASS.

Anunțurile liderilor separatiști intervin după ce parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a adoptat marțea trecută două proiecte de lege ce prevăd acordarea unui 'statut special' pentru regiunile proruse din estul Ucrainei și o amnistie, în anumite condiții, pentru 'participanții la evenimentele din Donețk și Lugansk'. Prima lege, ce garantează o mai mare autonomie pentru Donețk și Lugansk și care a fost respinsă de rebeli, aceștia insistînd asupra independenței lor, prevede, între altele, alegeri la 7 decembrie la nivel 'de raioane, consilii municipale, consilii orășenești' în aceste regiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?